Infographics of standaard vacatures?

De effecten van infographics

Mensen houden van mooie illustraties en afbeeldingen die in één oogopslag laten zien waar de boodschap over gaat. Deze ''luie'' vorm van communicatie is ideaal om complexe informatie overzichtelijk te maken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan jaarverslagen, cijfers maar ook vacatures. De doelgroep kan met een infographic snel zien of de boodschap voor hem of haar relevant is. In een tijd waar men zowat gebombardeerd wordt met een continue stroom van informatie, kunnen infographics rust en kalmte creëren.

Vacatures of infographics?

Het kan een uitdaging zijn om vacatures snel te vullen met de juiste kandidaten, zeker wanneer er schaarste heerst op de arbeidsmarkt. Als bedrijf moet je daarom eens kritisch kijken naar de manieren waarop je adverteert met je vacatures. Zijn jouw vacatures alleen zichtbaar op je eigen website of zet je meerdere kanalen in om de vacatures in beeld te krijgen bij de doelgroep? Het is essentieel om vacatures op verschillende kanalen te presenteren, denk bijvoorbeeld aan de sociale media kanalen en een eigen werkenbij site. Daarnaast is het belangrijk om te variëren in de vorm van communicatie. Infographics kunnen effectief zijn in het vinden van de juiste professionals.

Waarom zijn infographics zo effectief?

Je zou kunnen stellen dat mensen steeds luier worden. Dit heeft met name te maken doordat men dagelijks enorm veel en frequent informatie krijgt voorgeschoteld. Het is daarom fijn om met zo weinig mogelijk ''moeite'' te kunnen begrijpen waar de boodschap over gaat. Een infographic laat op een makkelijke en laagdrempelige manier zien wat er gebeurt en wat er wordt gecommuniceerd. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep de boodschap ook daadwerkelijk gaat lezen en verhoogt de kans op ''engagement''. Dit is wat je wilt.

Laat jouw infographic maken

Trivomedia kan ook voor jouw bedrijf infographics maken. Ben je bijvoorbeeld een recruiter en wil je voor jouw instelling graag op een andere manier adverteren met je vacatures? Laat Trivomedia jou dan helpen. Wij kunnen een reeks van infographics maken die meerdere vacatures in de spotlight zetten. Het is altijd verstandig om meerdere infographics te laten maken in dezelfde unieke stijl. Op die manier creeër je consistentie en verhoog je de kans dat jouw doelgroep gaat sollicteren op de openstaande vacatures.